7 Nisan 2016 Perşembe

C# DİLİ

C# sözdizimi son derece etkileyicidir ve öğrenilmesi de bir o kadar basit ve kolaydır.C# küme ayracı sözdizimi, C, C++ ya da Java'yı bilen kişilere tanıdık gelecektir.Bu dillerden herhangi birini bilen geliştiriciler genellikle kısa bir süre içerisinde C# üzerinde üretken bir şekilde çalışmaya başlayabilir.C# sözdizimi, C++'nın birçok karmaşıklığını basitleştirir ve boş değer atanabilir türler, numaralandırmalar, temsilciler, lambda ifadeleri ve doğrudan bellek erişimi gibi Java'da bulunmayan güçlü özellikler sunar.C#, koleksiyon sınıfı uygulayıcılarının istemci kodu sayesinde kullanımı kolay olan özel yineleme davranışlarını tanımlamasına olanak tanıyan, artan tür güvenliğinin ve performansının yanı sıra yineleyiciler sağlayan genel yöntemleri ve türleri destekler.Dil ile Tümleşik Sorgu (LINQ) ifadeleri güçlü yazılmış sorguyu bir birinci sınıf dil yapısı haline getirir.
Nesne yönelimli dil olarak C#, kapsülleme, devralma ve çok biçimlilik kavramlarını destekler. Main yöntemi de dahil olmak üzere tüm değişkenler ve yöntemler, uygulamanın giriş noktası sınıf tanımlarına dahildir.Bir sınıf doğrudan bir üst sınıftan devralabilir, ancak herhangi bir sayıda arabirim uygulayabilir.Ana sınıfta sanal yöntemleri geçersiz kılan yöntemler, yanlışlıkla yeniden tanımlanmasını önlemek için override anahtar sözcüğünün kullanılmasını gerektirir.C# içinde, bir yapı basit bir sınıf gibidir; yapı arabirimleri gerçekleştiren ama devralmayı desteklemeyen bir yığın ayırma türüdür.
Temel nesne yönelimli ilkelere ek olarak, C# aşağıdakiler de dahil bir çok yenilikli dil yapısı üzerinden yazılım bileşeni geliştirmeyi kolaylaştırır:
Tür kullanımı uyumlu olay bildirimlerini etkinleştiren Temsilcileri çağıran kapsüllenmiş yöntem imzaları.
Özel üye değişkenleri için erişimci görevi gören özellikler.
Çalışma zamanında türler hakkında bildirime dayalı meta veriler sağlayan öznitelikler.
Inline XML belgeleri yorumları.
Çeşitli veri kaynakları boyunca yerleşik sorgu yetenekleri sağlayan Dil ile Tümleşik Sorgu (LINQ).
COM nesneleri veya yerel Win32 DLL'leri gibi başka bir Windows yazılımıyla etkileşim içinde olmak zorundaysanız, C# içinde "Interop" olarak adlandırılan bir işlem üzerinden bunu yapabilirsiniz. Birlikte çalışma, C# programlarının yerel C++ uygulamalarının yapabildiği her şeyi yapabilmesini sağlar.C#, doğrudan bellek erişiminin son derece kritik olduğu durumlarda dahi işaretçileri ve "güvenli olmayan" kod kavramını destekler.
C# yapı işlemi, C ve C++ ile karşılaştırıldığında basittir ve Java'dan daha esnektir.Belirli bir sırada bildirilmesi gereken türler ve yöntemlere ilişkin gereksinim ve ayrı üstbilgi dosyası mevcut değildir. C# kaynak dosyası herhangi bir sayıda sınıfı, yapıyı, arabirimi ve olayı tanımlayabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder